fredag, december 30, 2011

En hel dag om ni orkar


Vilken jäkla dag det varit, kan jag börja med o berätta.
Den började tidigt och är väl inte så långt ifrån avslut.
Från det att jag gick upp började jag med att först slå igång kaffe så klart =)
Hann knappt få i mig kaffe innan jag hade piggnat till och kände mig mer speedad än jag vet inte vad och sen med kaffets hjälp så vart jag väl hopplös nästintill.

Innan jag väl steg upp ur sängen, var liksom småsur över att klockan var innan 8 o jag hade vaknat o sen inte kunde somna om, så låg jag o tänkte på vad jag skulle göra utav tiden idag.
Fick den förträffliga idén om att byta gardiner i sovrummet o sagt o gjort så började jag med det och då var klockan alltså innan 8 !! Sjukt!
Efter att fått ner gardinerna kom den stora frågan om vad jag nu skulle ha för gardiner.. Gick o klura samtidigt som jag hämtade kaffe och insåg då att jag måste ringa till Kommunal ang nån konstig avgift.
Såå jag hoppade från gardinerna till att ringa till Kommunal som sa sig ha telefontid 8-16(något) Jag ringde massvis av gånger då klockan var 8 sen 8.05, 8.10 osv.. Gav upp dom ett tag och fortsatte ist med gardinerna.
Kom på att jag hade fina gardiner som kanske skulle funka o inte släppa in för mycket ljus.
Dom behövde dock strykas, så då satt jag igång strykjärnet, hämtade mer kaffe och kom då igen på att jag skulle ringa kommunal - vilket jag gjorde och faktiskt kom fram. Allt löste sig med det där som tur var o avgiften jag behövde betala in kunde jag gör i slutet av januari, skönt!
När jag lagt på gick jag för o kolla strykjärnet, mer kaffe, fixade fram gardinerna och kom då på att jag likgärna kunde ringa hudmottagningen i Falun för att få nu salvor.
Ringde dom, visade sig att jag skulle ringa min vårdcentral eller ta det visa mina vårdkontakter på nätet.
Kollade vårdkontakterna vilket tydligen inte funkade nu eftersom dom ska slå ihop alla kommunens vårdcentraler så då var det ju bara att ringa igen.

Jag hann ganska precis börja stryka då vårdcentralen ringer upp och vi spånade om vad salva egentligen hette men efter ett tag var det klart och dom skulle fixa förnyelsen.
Jag fortsätter stryka, dricka kaffe och insåg att gardinerna alls inte var så fina som jag kom ihåg men tänkte testa och sätta upp dem ändå.
Efter mycket krånglande, en paus för både kaffe, cigg och armhävningar (fråga mig inte varför) så fick jag väl upp dom och det såg så klart förjävligt ut!
Jag orkade inte riktigt börja om så jag försökte trixa o greja för att få det se bättre ut - utan framgång. Så jag lämnade det där för, ptja mer kaffe o ett halvdant försöka till att äta lite, mjo en macka fick jag i mig efter typ en timme.
Babblade mer i telefon fast med mormor. Kom sen på att jag skulle skura hela toaletten så i med mp3:an o börja med klorin o fanskap, där lyckades jag iaf, det vart rent o fint och grannarna hörde nog min "finsång" :/
Dock väl ute i köket igen så sullade jag kaffe på golvet så det var bara fortsätta städa men sen tog jag mig iaf ut och över till Konsum.
Kände att jag ville handla hem lite innan Samira skulle komma hem så jag slapp ta med henne ut sen o vi kunde ägna oss åt annat roligt
Väl hemma igen så försökte jag varva ned vilket gick uruselt så jag knåpade armband, lagade dem som jag fått från Samira.
Det blev lite dammsugning o många suckande över de fula gardinerna..
Insåg att jag fortfarande inte ätit nå speciellt men hade köpt bananer så en sån fick jag i mig och efter det så vart det promenad igen, tänkte trött ut mig lite och gick en total omväg för att komma över till andra sidan. Inte lång promenad men en lång omväg och sen gick jag in på Krylbo Tobakshandel och skulle kika om mitt paket kommit, det hade det och med det uthämtat gick jag hem, sprang i trapporna, lyssna musik o tyckte att det kändes bra.

Väl hemma igen så fick jag ytterligare dille om gardinerna, hittade ett par andra men la bara fram dem för att sedan börja torka sängramar, dammsuga igen, prata med syster o ändå försöka varva ned.

När Samira väl kom vart det skönt, jag fortfarande leka speedad o mitt uppe i gardinbyte, hon tyckte att de innan skulle vara kvar för dom var "världsbäst finaste i hela världen" men näe inte enligt mig.
Hon målade vattenfärg o jag fixade gardinerna.
Hon visar sen att hon har målat sig som ett monster - kolsvart i hela ansiktet, en blå/grön hand o en svart hand.
Sött men ändå inte så sött för det visade sig vara färg lite varstans i köket.. gaaaah!
Hon fick duscha, jag fick städa.
Efter duschen fick jag laga mat och sen kollade vi på Cirkus Maximum.
Vi delar fascinationen för cirkus, akrobatik o gymnastik, det känns jäkla bra och mysigt var det också.
Nu sover hon, jag har fixat hennes armband som jag lovade tidigare. Vattenfärgerna är borta.
Nya gardinerna är också fula!

Nu däremot får dom vara tills imorgon för jag ska sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♥ Your words against mine ♥