fredag, februari 03, 2012

Gör dig hörd, var med och bestäm.



Nämen vilken sovmorgon jag fick idag då, eller inte alls med andra ord. Samira vaknade redan omkring 04.30, och kom o väckte mig som tydligen somnat på soffan.
Vi gick in o la oss igen men det har knappt blivit 30 minuter sömn efter det så nu är det kaffe som gäller för min del. Smira ritar o gör konst som vanligt.
Ute snöar det som fasen och termometern visar -13, inte kul och det känns lite lätt ironiskt att jag ska upp till Sälen på söndag när det är fjällväder här :P


Jag sitter också och kollar lite på kommunens medborgarförslag. Vi ska rösta på 3 alternativ av en ny park, kallad "drömparken".
Jag gillar idéerna men samtidigt känner jag som vissa andra att dessa 5 miljoner som ska läggas på bygget känns lite dumt att just lägga på detta. Vi har en del som skulle behövas fixas i kommunen innan det ska börjas med nytt.
Bland annat vårt "nya torg" som skulle vart klart i september förra året men verkar ha stått stilla sen dess. Vi har en bro utan fungerande hiss till vår "fina" tågstation inne i stan. Jag förvisso gillar trapporna mer än hissen men alla kan ju inte traska i trappor och det är ju ett par steg samt att trappan är jäkligt hal vintertid trots sand/grus.

Iaf så är det nu tre alternativ som man kan rösta på och det är;


Personligen så faller den sistnämnda bort helt för mig. Visst skulle jag tycka om att ha en utomhuspool men det är också det enda som jag gillar med förslaget. Beachvolleyboll-plan har vi redan vid Åsbo och den verkar då fungera som den ska och jag tror heller inte att vi i kommunen är i behov av två stycken.

Sportparken är väl den park som innefattar mest aktiviteter och i skrivande stund också har flest röster. Den riktar sig nog också mest till ungdomar o det var just därifrån förslaget om en drömpark kom ifrån, ungdomsrådet om jag nu inte misstar mig.

Måbra-parken gillar jag lite mer men jag vet faktiskt inte om jag kommer rösta på just det förslaget ändå. Dock förstår jag inte riktigt den delen med kaningård..? Hundrastplatsen är jag med på men att ha ett område för kaninhoppning etc är det verkligen något som eftersöks..? Fast iofs det är ju så det framkommit.

Senast nu på söndag 5:e feb så ska man har röstat, jag velar fortfarande mellan just måbra- och sportparken men troligen blir det sportparken, det ligger nära till hands för skolelever också och känns just ungdomligt.

Vissa delar ur måbra-parken som t ex. utomhusscen med grillplats skulle jag faktiskt vilja ha i Karlbergsparken där det finns en mindre grillplats redan i anslutning till lekparken. Under sommaren skulle man då kunna ha barnteater på en scen där också men även andra event.

Så, ni Avestabor som kanske läser här, in o rösta på förslagen, sluta sura om att det inte finns ett 4:e alternativ och se det som att detta är något ungdomarna vill och kanske har behov utav.
Att det främjar vår kommun kan det faktiskt komma att göra på sikt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♥ Your words against mine ♥